perjantaina, huhtikuuta 04, 2008

Testailuja Kubuntu Hardyssä!
Uuden kernelin kanssa Vmware ei toimi ihan suoralta kädeltä. Ja forumin ohjeiden mukaan se ei lähtynyt toimimaan. Virtualbox sen sijaan toimii vaikkei muut kokeilemani toimineetkaan.
Vaikkei virtualbox ollutkaan ihan mutkaton mutta silti helpompi muihin verrattuna. Eli /dev/vboxdrv:n piti antaa kirjoitus oikeudet, ja näyttäisi siltä että joka bootin jälkeen ne pitää antaa uudestaan. Eli sudo chmod 777 /dev/vboxdrv
Video oheisesta miten toimii
Skype säätöä.
Capture vain eka valittuna ja mahdollisimman pienellä jotta erillinen microfoni toimii skypessä. Myös etu mikrofonille saa omat asetukset capture 2:lla ja Input Source 2:n vain front mic.


KDE4:ssä vielä pientä viilausta!
Vielä löytyy korjaamattomia bugeja muutamia. Esimerkiksi jos haluaa etsiä tiedostoja koneelta, ja valitsee Dolphinista Tools -> find files... tulee virhe ilmoitus että kfindia ei löydy :). (Täältä isompi kuva )

Ja toinen ehkä vähän hankalampi ongelma ilmenee kun haluaa siirtää tiedoston dolphinissa toiseen kansioon, niin koko dolphin kaatuu. Eli jokainen tiedosto pitää leikata ja liittää uuteen haluttuun paikkaan. Ja tämän kaatumisen aikana kaikki tiedostot joita kopioi yhtä aikaa menee pieleen. Niin ja tämäkin kaatuminen tapahtuu vain jos kopioi omalla koneella, mutta esim. jos kopioi ftp kansioon niin se toimii moitteetta. (Video oheisesta )
Vielä yksi ongelma ehkä niitä enemmän koskettaa jotka eivät ymmärrä englantia, koska suomenkielen kielipakettia ei saa toimimaan, vaikkakin sen saa asennettua pakettien hallinnan kautta. Mutta se ei näy kaikesta huolimatta kielivaihtoehdoista.
Mukavia vaikkakin ei tarpeellisia parannuksia!
Yhtenä esimerkkinä otettakoon places joka näkyy vasemmassa reunassa dolphinissa. Sen skaalautuvuus, eli jos ottaa vasenta hiiren nappia painamalla ja vetämällä palkkia josta saa places tilaa isommaksi, niin kuvakkeet suurenee tai pienenee kun tilaa pienennetään. (video oheisesta )

Muutamia korjauksia
Nyt uusissa päivityksissä joita tuli tänään (4.4.2008) on jo ainakin yksi bugi korjattu, eli tuo tiedostojen raahamis bugi. Kun haluaa siirtää jonnekkin toiseen kansioon tiedoston, niin ei enää kaadu. Tai ainakin osittain ei kaadu. Oikealla napilla kun tekee sen siirron niin toimii, mutta jos teet vasemmalla niin kaatuu edelleenkin.

Ja tässä testatessa ilmeni vielä yksi tosi kummallinen bugi.
Elikkä oikealla napilla tulee se valikko jossa on uudelleen nimeäminen yms... ja myös samalla avaa tiedoston, ja sama toiminto että avaa tiedoston on myös vasemmassa napissa.
Kun taas jos siirtää tiedoston ftp kansioon niin vasemmalla napilla siirrettäessä/kopioitaessa dolphin ei kaadu vaan ne kopioituu nätisti, ja tulee se pikku valikko esille.
Muutama video kyseisestä.
Eli ensiksi video miten kaatuu siirrossa ja miten tulee se valikko oikealla napilla ja pikku valikko siirron aikana, kohde kansioon jonne tiedosto pudotetaan.
Sitten video miten oikea nappi avaa tiedoston ja myös tulee valikko. Eli ensin oikealla napilla painallus ja sitten seuraavaksi miten vasemmalla napilla.

Ei kommentteja: