torstaina, marraskuuta 29, 2007

Netti-TV:t Linuxissa toimimaan!
Vähän testiä miten ne toimii ja miten säädät toimimaan omalla koneellasi.
Mutta ensin testeihin:
Ensin testaamme Neloset Netti-TV:tä. Suoraan selaimessa se ei toimi ollenkaan. Kun tekee testin, ilmoittaa että vaaditaan Windows XP sun muuta.
Mutta sieltä saa ladattua soittolistan, kuvassa ympyröidystä painikkeesta.
Jonka pystyy toistamaan sitten linuxissa jossain videon katselu ohjelmassa. Kokeilin itselläni Totem soitinta ja video latautui ja näkyi tökkimättä.Tässä kuvassa näkyy miten nelosen video toimii totemissa.
Nelosen netti-TV

Seuraavaksi tulilinjalle joutui MTV3:n netti-TV.
Mtv3:n netti TV näyttää toimivan moitteetta, tosin pieniä miinuksia siitäkin löytyy. Esim. mainokset kun latautuu siihen menee aikaa ja xine bufferoi monesti ja pitkään kunnes video tulee näkyviin. Ensimmäisenä näkyy työkkärin mainos. Sitte alkaa se bufferointi :).

Kokeilin kolmea eri plugina Firefoxissa. Ja parhaaksi ja toimivaksi osoittautui xine-plugin. VLC-plugin ei näyttänyt mitään. mplayer-plugin bufferoi ja heitti mystisen errorin, eli vain teksin että buffering ja videota ei näy.
Aikaisemmin kirjotinkin miten saa kaikki toimimaan koneella DVD:t yms... Mutta netti-tv toimii xine-pluginilla parhaiten tällä hetkellä.

Tässä esimerkki miten toimii mtv3 netti-TV


Kannattaa tutustua aikaisempaan kirjoitelmaan. Löydät ne täältä.
Täältä löytyy lisää testi matskua.

6 kommenttia:

Toni Hintikka kirjoitti...

Moi, sun kannattaa julkasta toi video Youtubessa ja heittää se sitten suoraan tähän blogiin, niin sitä on helpompi käyttää. Muuten rautaista asiaa! Auttaa ihmisiä siirtymään Linuxin käyttöön. Mitenkäs Ylen areena ja elävä arkisto?

Niko Hallikainen kirjoitti...

Pitää vielä Ylen testata. Kiitos vinkistä.

ossupien kirjoitti...

Itselläni ainakin tuo xine-plugin, ainoa mikä toimii mtv3:n uutisille, ei suostinut full-screen tilaan. Mutta Firefoxia käytettäessä kannattaa kokeilla MediaPlayerConnectivity lisäosaa https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/446 . Se sallii videon avaamisen omaan playeriin.

Salai kirjoitti...

Hyviä testejä.

Itse olen kuitenkin tullut toisenlaiseen lopputulokseen, testattuani pari viikkoa Firefoxin 3.0 betaa Linux Mintissä (3.1 ja 4.0) ja Ubuntu Feistyssä ja Gutsyssä.

Kokemuksia:

Totem-mozilla: Toimii, mutta minun koneessani Ylen Areenan uutisten puhe puuroutuu aina pienessäkin ikkunassa, kaatuilee myös aika usein. Elävän arkiston kanssa myös vaikeuksia.

Xine-plugin: En saanut näkymään muuta kuin mustan pohjan ja Xine-tekstin, joten lopetin testaamisen siihen.

VLC-plugin: Siitä puuttuvat kaikki kontrollit, eikä näytä videon edistymisestä mitään. Kaatui aina, kun avasin Areenassa soittimen omaan ikkunaansa ja yritin sulkea alkuperäistä. On ilmeisen monipuolinen, mutta kökkö. Lueskentelin vuosi sitten foorumiaan, ja kehittäjien asenne kyselijöihin jätti aika negatiivisen mielikuvan.

Mozilla-mplayer: Tästä alkoikin testaamiseni. Siinä nimittäin toimivat kaikki tarvitsemani suoraan Linux Mint 3.1:ssä ilman mitään lisäasennuksia. Kuitenkin NVidian ajurin asennuksen jälkeen lakkasivat Fintoton ravivideot ja monet muutkin upotetut toimimasta; joko tuli heti "stopped" tai sitten jäi 99% tilaan puskuroimaan.

Löysin tuohon ongelmaan ratkaisun jostain ulkomaiselta foorumilta:

/etc/mplayer/mplayer.conf -tiedostossa pitää olla:
# Specify default video driver (see -vo help for a list).
vo=x11
ao=alsa

$HOME/.mplayer/mplayerplug-in.conf -tiedosto pitää olla on suurin piirtein tuollainen:
vo=x11
ao=alsa
cachesize=2048
cache-percent=25
# tuo ei ilmeisesti toimi?
dload-dir=/home/salai
showtime=1
enable-wmp=1
enable-qt=1
enable-gmp=1
enable-dvx=1
enable-mpeg=1
enable-mp3=1
enable-ogg=1
enable-midi=0
enable-pls=1
# seuraavat nollattu, jottei Real Playeriltä ei kaapata
enable-rm=0
enable-smil=0
enable-helix=0
nomediacache=0
nopauseonhide=1
rtsp-use-tcp=0
rtsp-use-http=0
# autoplayn poisotto (eli 0) voi auttaa joissain tapauksissa
# jos videon latautuminen kestää pitkään
autoplay=1

Noilla tuntui toimivan kaikki taas.

Kuitenkin Gutsyssa ja Mint 4.0:ssa loppui taas ravivideoiden toiminta tuohon "stopped"-ilmoitukseen. Pitkällisen kokeilun jälkeen huomasin Mozilla-mplayer pluginin version 3.40 (ja myös 3.45) olevan syynä. Siispä otin vanhemmasta 3.31 pluginista toimivat mplayerplug-in-wmp.so ja mplayerplug-in-wmp.xpt (muita osia ei tarvitse ilmeisesti vaihtaa) ja laitoin ne $HOME/.mozilla/plugins-hakemistoon. Tällöin Firefox ja muut Gecko-selaimet käyttävät noita 3.31-versioita ja ravivideot toimivat taas. Myöskin Operan 9.50 beta tuntui toimivan useimmilla videosivuilla, vaikka valittikin konsolissa plugineista.

Ainoa ratkaisematon ongelma on useiden videoiden äänen jääminen jälkeen koko sivun näytössä - johtuneeko pelkästään hitaasta koneesta/näytönohjaimesta.

salai

Salai kirjoitti...

Korjaus edelliseen:
Tietysti kuva jää jälkeen koko ruudun näytössä ja se kirii äänen kiinni taas pienennettäessä.

Toni Hintikka kirjoitti...

Itselläni on puhdas asennus Gutsystä. Hp pavillion Sempron 3200+ ja erillinen nvidian 6200 näytönohjain. En ole vielä asentanut xineä. VLC mediaplayerin ja kafeinen olen asentanut.

Lisäksi olen asentanut win32codecs paketin. Tuon paketin jälkeen nettitv:t alkoivat toimia. Totem gstreamer yhdistelmä tosin näyttää nihkeästi. Yle areena toimii toistaiseksi parhaiten, niin että lataan tiedoston koneelle ja käynnistän sen sitten VLC mediaplayerillä.

Nelonen ei näytä nettitv:Tä ollenkaan, jos ei valehtele selainta lisäosalla. lisäosa löytyy täältä
https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/59

Tämän jälkeen voi helposti katsoa ilmaisen nettitv:n sisältöä linuxin päällä.