perjantaina, kesäkuuta 09, 2006

Keksi mato?? Vai mikä se on??

Törmäsin outoon tapaukseen. Kun selain hakee sivua jonkin aikaa, ohjautuukin se ihan toiseen paikkaa. Ja yläkulmassa lukee domain myytävä tee tarjous.
Kaikki alkoi siitä että kävin terveysasema.fi osoitteessa tekemässä ostoksia. Kun halusin siirtyä ostoskoriin maksamaan ostokset, ohjautuikin se ihan vikapaikkaan (www.bnmq.com), ei kannata kokeilla jos ei halua ikäviä seurauksia. Mutta sain kuitenkin sen ostoksen tehtyä vähän ajan päästä. Tämän jälkeen selain kuin selain käyttäytyi oudosti. Ja mielenkiintoisita tässä on se että en ollut kirjautuneena root oikeuksilla, joten mikään mato ei voi tarttua, enkä myöskään antanut suoritus oikeuksia millekkään. Mutta näin vain kävi ja aika ärsyttävää sinäänsä. Ja oheisessa kuvassa näkyy myös toinen sivu jonne kanssa ohjaus välillä meni mm.autobestin sivuilta. Ongelma ei meenannut millään ratketa. Vaikka tyhjensin selaimesta väliaikaiset tiedostot ja evästeet.
Käynnistin sitten koneen uudestaan ja tein saman tempun toistamiseen, ja nyt näyttäisi että menee sinne minne pitääkin. Eli tässä opetus, Linux ei ole mikään turvallinen, jos keksiin voi tollasen tiedon upottaa, niin JES. Jäämmepä mielenkiinnolla odottamaan milloin tuota hyödynnetään laajemmin.

1 kommentti:

Niko Hallikainen kirjoitti...

Joillakin ollut vastaavia ongelmia.
http://groups.google.com/group/google.public.support.general/browse_thread/thread/2bc417befbcad8ab/226492c94fd7e0c7