perjantaina, maaliskuuta 24, 2006

Langattoman verkon ja bluetooth testi.

Käytössä linux jakelu Ubuntu 5.10

Laitteisto

  • Compaq nx7000
    • PRO/Wireless 2200BG
    • Bluetooth by hp

Langatonverkko lähti toimimaan yllättävän helposti. Valikosta “System” vain valitsi Hallinta -> Verkkoasetukset. Ja laittoi ensin salausasetukset kuntoon ja käynnisti laitteen.

Netti toimii ilman mitään ihmeempää säätöä.

Alla kuva miten netti toimii.Sitten Bluetooth asiaa.

Bluetooth palvelua ei tullut asennuksessa, joten se piti asentaa jälkikäteen. Eipä siinä ihmeellistä. Valikosta ”Asenna ohjelma…” ja ruksi ruutuun Bluetooth ja latasi tarvittavat osat netistä ja asensi ilman että olisi pitänyt tehdä mitään.

Kun asennus oli valmis, valikosta löytyy Bluetooth ja ohjelman valikosta ”scan”, yllätys yllätys Nokia kännykkä löytyi heti. :D.

Eikä tässä kaikki!

Otin kuvan puhelimella ja lähetin sen tietokoneelle Bluetooth yhteyden kautta, koneelle tuli ilmoitus ”Accept a file from ’Nokia 7710’?

Ja kaikki toimi heti, helposti ilman M$ ajuri kikkailuja ja epäonnistumisia. Ja sitä että konetta ei löydy, mikä ei ole harvinaista vaikka puhelin ja tietokone olisivat 30cm päässä toisistaan.


Kuva Accept a file from ’Nokia 7710’?
Videoita digi-kuvien siirrosta
Toinen video
Xgl video2 kommenttia:

Toni Hintikka kirjoitti...

Saisiko tähän vielä tietoa, että mitä Linux jakelua koskee. Toki noista viedeoista se selviää, mutta olisi parempi, jos lukisi jo tekstissä. Eipä muuta.

Niko Hallikainen kirjoitti...

Aivan alussa oli maininta, mutta jäi kaiken muun sälän huomiossa vähän epätietoon. Lisäsin kaksi sanaa selventääkseni minkä linux jakelu käytössä. Kun oli vain: "Käytössä Ubuntu 5.10"