sunnuntaina, helmikuuta 24, 2008

Vuoden vitsi!
Hieman Linux aiheista poiketen tällä kertaa, mutta silti läheisesti liittyen. Sillä Microsoftin suunnasta tuli taas "ystävämme" Steven suusta vuoden vitsi.
Joka liittyy tietokone lehden uutiseen 22.2.2008 "Microsoft lupaa taas avoimuutta ja yhteensopivuutta".
Mikähän mahtaa olla m$ käsite avoimuudesta???
"Ohjelmistoyhtiö lupaa kertoa myös protokolliensa patenteista ja tarjota näitä käyttöön kohtuulliseen hintaan. Lisäksi yhtiö vakuuttaa, ettei asiakkaita ja kumppaneita syrjtä siinä, miten ne saavat patentoitua tietoa käyttöönsä." Ilmaisu kohtuullinen hinta = m$ avoin :D.
Viimevuosina on ollut pelkkää oikeustaistelua avoimen koodin ja microsoftin tai sen kumppaneiden välillä. Joten varmasti se jatkuu vaikka lupaavatkin seuraavaa:
Microsoftin ilmoittaa, ettei sellaisia avoimen koodin ohjelmistojen valmistajia haasteta oikeuteen, jotka hyödyntävät Microsoftn patentoimia tekniikoita ei-kaupallisesti.

Eli varsin mielenkiintoinen uutinen ja joka myös koskettaa kaikkia Linux käyttäjiä.


1 kommentti:

ossupien kirjoitti...

M$ antaa julkisuuteen kuvan avoimuudesta, mutta todellisuudessa ei taida mikään muuttua. EU:llekaan ei tunnu (onneksi) kelpaavan ihan mikä tahansa. Ks "EU ei niele Microsoftin avoimuuslupauksia" http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=32895&tyyppi=1